KICHIK TANLANMALAR UCHUN STATISTIK TAHLILNING ILMIY- NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY TATBIQI - Yaxshiboyeva Gulsevar Rasuljon qizi,; Orziqulova Zulfizar Murodjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  statistik  tahlilning  eng  nozik  yo‘nalishlaridan biri — kichik hajmli ma’lumotlar bilan ishlash masalalari yaxlit tizim sifatida tadqiq etiladi. Matnda kichik tanlanmalarning o‘ziga xos tabiati, ularda statistik quvvatning shakllanishi va gipotezalarni tekshirish metodikasi aniq amaliy misol orqali yoritilgan. Tadqiqotda parametrik va parametrik bo‘lmagan usullarning qo‘llanilish chegaralari, shuningdek,  cheklangan  ma’lumotlar  asosida  ishonchli  xulosalar  chiqarish mexanizmlari bayon etilgan.