X2 (CHI KVADRAT) TESTI - Sotiboldiyeva Muniraxon Abbosxon qizi; Orziqulova Zulfizar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  chi-kvadrat  (x²)  testining  ehtimollik  va matematik statistikadagi o‘rni, mohiyati hamda qo‘llanilish sohalari batafsil yoritilgan. Mazkur test yordamida kuzatilgan va kutilgan qiymatlar o‘rtasidagi farqni baholash, statistik  gipotezalarni  tekshirish  va  kategoriyali  ma’lumotlarni  tahlil  qilish  usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, chi-kvadrat testining asosiy turlari — moslik testi va mustaqillik testi haqida tushunchalar berilgan. Maqolada ushbu usulning afzalliklari, kamchiliklari hamda amaliy qo‘llanilishi misollar orqali izohlangan.