TIBBIY PUBLITSISTIK MATNLARNING TIL XUSUSIYATLARI VA ULARNING JAMIYATDAGI O‘RNI - O‘rolboyeva Ozodaxon Jamoliddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tibbiy mavzudagi publitsistik matnlarning til xususiyatlari, ularning  ommabopligi,  ta’sirchanligi  va  jamiyat  hayotidagi  o‘rni  yoritiladi. Shuningdek, tibbiy terminlarning qo‘llanishi, ularning izohlanishi hamda publitsistik uslubda ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqola o‘zbek tili uslubiyati nuqtai nazaridan yoritilgan.