SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA YANGI DORI VOSITALARINI MODELLASHTIRISH - Tursunqulov Xushnudbek Mahmatqul o‘g‘li,; Suvonov Ulug‘bek Usmon o‘g‘li,; Ibragimova Malika Isroil qizi,; O‘ralova Nigina Muhiddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining farmatsevtika  sohasida  qo‘llanilishi  hamda  yangi  dori  vositalarini  yaratishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida an’anaviy usullarning murakkabligi va uzoq  davom  etishi  ko‘rib  chiqilib,  zamonaviy  algoritmlar  yordamida  molekulalarni modellashtirish  va  ularning  biologik  faolligini  oldindan  aniqlash  imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning afzalliklari, kamchiliklari va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida xulosa chiqarilgan.