O‘SMIRLAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIKNING OLDINI OLISHDA IJTIMOIY PEDAGOGNING VAZIFALARI - Malikova Ozoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Maqolada  o‘smirlar  o‘rtasida  jinoyatchilikning  oldini  olishda ijtimoiy  pedagogning  roli  va  vazifalari  tahlil  qilinadi.  Mazkur  mavzu  doirasida o‘smirlar  jinoyatchiligi  sabablari,  ijtimoiy  muhitning  ta’siri  va  profilaktik  chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Ijtimoiy pedagogning individual ish olib borish, oilalar bilan hamkorlik  qilish,  ma’naviy  va  huquqiy  tarbiya  berish  orqali  jinoyatchilikni  oldini olishdagi  ahamiyati  ta’kidlanadi.  Shu  bilan  birga, turli  tadbirlar  va  jamoaviy  ishlar orqali yoshlarni ijobiy yo‘nalishda rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.