SPIRTLI ICHIMLIKLAR ISTE'MOL QILISHGA MOYIL OʻSMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY PEDAGOGIK FAOLIYAT - Ergashova Nozima, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  o‘smirlar  orasida  spirtli  ichimliklarni  iste’mol  qilishga moyillik  muammosi  ijtimoiy-pedagogik  nuqtai  nazardan  chuqur  tahlil  qilingan. Muallif tomonidan o‘smirlik davrining psixologik va ijtimoiy xususiyatlari inobatga olingan  holda,  spirtli  ichimliklarga  qiziqishning  asosiy  sabab  va  omillari  —  oila muhitidagi muammolar, tengdoshlar bosimi, nazoratning yetishmasligi, shuningdek, ommaviy axborot vositalarining ta’siri kabi jihatlar keng yoritilgan.Maqolada spirtli ichimliklarning o‘smir organizmi va ruhiyatiga salbiy ta’siri ilmiy asosda ochib berilib, ularning sog‘lig‘i, tafakkuri va ijtimoiy xulq-atvoriga yetkazadigan zararli oqibatlari tahlil  qilingan.  Shu  bilan  birga,  mazkur  muammoning  oldini  olishda  ijtimoiy pedagogning o‘rni, vazifalari va faoliyat yo‘nalishlari batafsil ko‘rsatib o‘tilgan.