STAGES OF READING PROFICIENCY DEVELOPMENT AND THEIR CHARACTERISTICS - Olimova Durdonaxon Abdupatto qizi,; Mirzokhid Khoshimovich Koraboyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘qish  malakasining  rivojlanish  bosqichlari  va ularning  asosiy  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  O‘qish  jarayoni  murakkab  kognitiv  va lingvistik faoliyat sifatida talqin qilinib, uning bosqichma-bosqich shakllanishi ilmiy asosda yoritiladi. Har bir bosqich o‘ziga xos ko‘nikmalar, strategiyalar va tushunish darajasi  bilan  tavsiflanadi.  Tadqiqotda  o‘quvchilarning  oddiy  belgilarni  tanishdan boshlab, matnni chuqur tahlil qilishgacha bo‘lgan rivojlanish jarayoni izchil ravishda ko‘rsatib beriladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, o‘qish malakasi dinamik jarayon bo‘lib, u til bilimlari, tafakkur rivoji va amaliy tajriba orqali takomillashadi.