INGLIZ TILI DARSLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI - SHODIEVA DILDORA FAXRIDDIN QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ingliz  tili  darslarida  raqamli texnologiyalardan  samarali  foydalanishning  lingvodidaktik  asoslari  tahlil  qilinadi. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanishning o‘quvchilarning til kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, raqamli  platformalar,  interaktiv  metodlar  va  multimedia  vositalarining  didaktik imkoniyatlari hamda ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi.  Maqolada  raqamli  texnologiyalarni  qo‘llash  orqali  kommunikativ yondashuvni  kuchaytirish,  mustaqil  ta’limni  rivojlantirish  va  o‘quv  jarayonini individuallashtirish masalalari ham ko‘rib chiqiladi.