SIYOSIY HUQUQ VA ERKINLIKLAR - Xolmirzayev Ramazon Ravshan o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Siyosiy huquq va erkinliklar inson jamiyatda o‘zini to‘laqonli his qilishining,  o‘z  manfaat  va  qadriyatlarini  oshkor  etish,  davlat  hamda  jamiyat boshqaruvida bevosita yoki bilvosita ishtirok etishning muhim kafolatlaridan biridir. Bugungi  kunda  dunyodagi  tan  olingan  aksariyat  demokratik  tamoyillarning  tub mohiyati ham fuqarolarning siyosiy huquq hamda erkinliklarini tan olish va himoya qilish,  ularni  har  qanday  cheklovdan  himoya  etishdan  iborat.  Siyosiy  huquq  va erkinliklar  jamiyatda  fuqarolarning  ijtimoiy  faolligini,  ularning  davlat  ishlarida ishtirokini,  o‘z  pozitsiyasi  va  qarashlarini  erkin  bildirishi  uchun  asosiy  maydonni yaratadi.