HAMZANING “PARANJI SIRLARI” DRAMASIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR VA AYOL TAQDIRI TALQINI - Turg'unboyeva Dilrabo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada “Paranji sirlari” dramasi ilmiy-qiyosiy jihatdan o‘rganilgan bo‘lib, unda asarning mavzusi, g‘oyaviy yo‘nalishi, obrazlar tizimi hamda dramatik  konfliktlar  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  jarayonida  asarda  ko‘tarilgan  asosiy ijtimoiy  muammolar,  xususan,  ayol  erkinligi,  gender  tenglik  va  an’anaviy qarashlarning  inson  taqdiriga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  paranji  ramzi  orqali muallif tomonidan berilgan falsafiy mazmun ochib berilgan. Maqola natijalariga ko‘ra, drama o‘zbek adabiyotida muhim ijtimoiy ahamiyatga ega ekanligi asoslab beriladi.