ILMIY TADQIQOT ISHLARINI OLIB BORISH BOSQICHLARI - Soxibov Salohiddin Anvar o’g’li,; Karimova Navro’zoy, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ilmiy tadqiqot ishini olib borishning asosiy bosqichlari batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  muammosini  aniqlash,  adabiyotlar  bilan  ishlash, ma’lumotlar  to‘plash,  ularni  tahlil  qilish,  natijalarni  talqin  etish  va  yakuniy  taqdim etishgacha  bo‘lgan  ketma-ket  jarayon  tizimli  ravishda  yoritiladi.  Tadqiqot natijalarining  ishonchliligi,  ilmiy  asosliligini  va  takrorlanuvchanligini  ta’minlovchi metodologik  tamoyillar  alohida  ta’kidlanadi.  Yosh  tadqiqotchilar  uchun  amaliy tavsiyalar berilgan bo‘lib, yuqori sifatli ilmiy natijalarga erishishda tadqiqot jarayonini tizimli tashkil etishning muhimligi ko‘rsatilgan.