ABDULLA QODIRIY HIKOYALARI TAHLILI - Bahodirova Gulzoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola o'zbek adabiyotining atoqli namoyandasi Abdulla Qodiriyning hikoyalarini chuqur tahlil qilishga bag'ishlangan. Unda adibning badiiy mahorati, personajlar yaratishdagi o'ziga xos uslubi va hikoyalaridagi ijtimoiy-siyosiy g'oyalar  atroflicha  ko'rib  chiqiladi.  Tadqiqot  Qodiriy  nasrining  o'zbek  adabiyoti rivojidagi  o'rni  va  uning  zamonaviy  adabiy  jarayonga  ta'sirini  yoritadi.  Maqolada adibning  realizm  tamoyillariga  sodiqligi  va  milliy  ruhni  aks  ettirishdagi  mahorati alohida ta'kidlangan. Tahlil natijalari Qodiriy hikoyalarining adabiy-estetik qimmatini yanada chuqurroq anglashga xizmat qiladi.