KIMYO FANINI OʻQITISHDA LABORATORIYANING AHAMIYATI - Saida Nuriddinova Sayfiddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqola  kimyo  fanini  oʻqitishda  laboratoriyali  ishlarning  asosiy roʻli  va  ahamiyatini  tahlil  etadi.  Laboratoriyali  tajribalar  oʻquvchilarning  amaliy koʻnikmalari, kimyoviy tushunchalarni tubdan tushunishlari, tadqiqot koʻnikmalari va ijodiy fikrlashini rivojlantirishda muhim oʻrin tutadi. Maqolada laboratoriyaning ta'lim jarayonidagi  ahamiyati,  metodologik  yoʻndashuvlar,  faol  oʻqituvchi  rol,  oʻquvchi faolligi va samostal ishiga tayyanlangan oʻqitish tizimi keltirilgan. Tadqiqot natijalari oʻqituvchilar va ta'lim mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalar oʻz ifodasini topgan.