RHAPONTICUM REPENS (YUMSHOQ SUVRANG) O‘SIMLIGINING BIOLOGIYASI, TARQALISHI VA UNGA QARSHI KURASH CHORALARI - Umirzoqov Bahrom Azizjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekiston florasida uchraydigan ko‘plab begona o‘tlar orasida Rhaponticum  repens  (eskirgan  nomi  Acroptilon  repens),  xalq  tilida  esa  "yumshoq suvrang" yoki "ayritovon", “kakra” deb ataladigan o‘simlik o‘zining hayotchanligi va zarari bilan alohida ajralib turadi. Bu o‘simlik nafaqat hosildorlikni kamaytiradi, balki tuproq unumdorligiga ham jiddiy putur yetkazadi.