STUDENT T-TESTI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi,; Orziqulova Z.M., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Styudent t-testining nazariy asoslari, uning asosiy turlari  va  qo‘llanilish  shartlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  statistik  gipotezalarni tekshirish,  natijalarni  p-qiymati  va  effekt  hajmi  orqali  talqin  qilish  metodologiyasi yoritilgan. Maqola o‘zbek va xalqaro olimlarning statistik tahlilga oid yondashuvlarini umumlashtiradi.