O‘ZBEKISTON TARIXI FANINI O‘QITISHDA PEDAGOGIK IMPROVIZATSIYA: TEZKOR ROLLI BAHS VA KOGNITIV TRENAJYORLAR TEXNOLOGIYASI - Ergasheva Muhayyoxon G‘anijonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  improvizatsiya  asosida  o‘qitishning  samarali metodlari, ularning zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni, qo‘llanish shakllari va amaliy imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Pedagogik  improvizatsiya  talabaning  ijodiy  fikrlashini rivojlantiruvchi asosiy metodlardan biri sifatida qaraladi. Maqola davomida “tezkor rolli bahs”, “noaniq muammoni hal qilish”, “metaforik so‘z o‘yini”, “improvizatsion ssenariy tuzish” kabi metodlar yoritilgan va adabiyotlar bilan asoslab berilgan.