KICHIK BIZNES TUSHUNCHASI, RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Axmedova Gulira’no Raximjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  kichik  biznes  tushunchasi,  uning  tarixiy rivojlanish  bosqichlari  hamda  zamonaviy  iqtisodiyotdagi  o‘rni  ilmiy  jihatdan  tahlil qilingan.  Maqolada  kichik  biznesning  shakllanishi  va  rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi iqtisodiy  va  institutsional  omillar  ham  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  kichik  biznes subyektlarining  innovatsion  faoliyatdagi  roli,  bozor  iqtisodiyoti  sharoitida raqobatbardoshlikni  ta’minlashdagi  o‘rni  hamda  ularning  iqtisodiy  o‘sishga qo‘shayotgan hissasi asoslab berilgan.