NOBANK KREDIT TASHKILOTLARI FAOLIYATINING HUQUQIY ASOSLARI VA ULARNI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI - Saminov Ozodbek Kenjaboy o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nobank kredit tashkilotlari faoliyatining huquqiy asoslari hamda ularni tartibga solish mexanizmlari tarzda tahlil qilinadi. Zamonaviy moliya  tizimida  nobank  kredit  tashkilotlari  aholiga  va  kichik  biznes  subyektlariga moliyaviy  xizmatlar  ko‘rsatishda  muhim  o‘rin  egallamoqda.  Shu  bois  ularning faoliyatini  samarali  tashkil  etish  va  nazorat  qilish  dolzarb  masalalardan  biri hisoblanadi.  Maqolada  nobank  kredit  tashkilotlarining  huquqiy  maqomi,  ularning faoliyatini  tartibga  soluvchi  normativ-huquqiy  hujjatlar  hamda  davlat  nazorati mexanizmlari yoritib beriladi.