YO'L HARAKATI XAVFSIZLIGI TUSHUNCHASI VA UNI TAMINLASH - Akbarov Xudoberdi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlash sohasida amalga  oshirilayotgan  islohotlardan  ko‘zlangan  asosiy  maqsad  yo‘l  harakati qatnashchilarining  hayoti  va  sog‘lig‘ini  muhofaza  qilishning  qonuniy  kafolatlarini mustahkamlashdir. Bu borada yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlashning yangicha va zamoviy  mexanizmlarni  ishlab  chiqish,  ushbu  faoliyat  yo‘nalishlari  bo‘yicha  ilmiy tadqiqotlarni  amalga  oshirish,  muammolarni  tadqiq  etish  va  bartaraf  etish  bo‘yicha samarali metodlarini ishlab chiqish muhim ahamiyati haqida so‘z yuritilgan. Mazkur ishda  inson  omili,  transport  vositalari  holati,  yo‘l  infratuzilmasi  va  zamonaviy texnologiyalar  orqali  avtohalokatlarning  oldini  olish  choralari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  haydovchilar  va  piyodalar  uchun  xavfsiz  harakat  qilish  bo‘yicha tavsiyalar berilgan.