PEDAGOGIK TEXNOLOGIYANI O‘QITISHNING ZAMONAVIY KONSEPSIYASI - Karimova Mohinur Muxiddinovna,; Olimova Dono Shokirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim tizimi jamiyatning tezkor rivojlanishi, axborot oqimining  keskin  ortishi  va  raqamli  texnologiyalarning  keng  joriy  etilishi  bilan chambarchas bog‘liq. Shu bois pedagogik texnologiyalarni o‘qitish jarayoni an’anaviy yondashuvlardan zamonaviy, innovatsion va interfaol metodlarga o‘tishni talab etadi. Zamonaviy  konsepsiya  ta’lim  jarayonining  samaradorligini  oshirish,  talabaning mustaqil  fikrlashini  rivojlantirish  va  kompetensiyaviy  yondashuvni  shakllantirishga qaratilgan.Ushbu  maqolada  pedagogik  texnologiya  tushunchasi,  uning  zamonaviy ta’lim  tizimidagi  o‘rni  hamda  o‘qitish  jarayoniga  joriy  etilayotgan  innovatsion yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  pedagogik  konsepsiyalar  asosida  o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi.