BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBI VA UNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Esanov Oybek Madatovich; Olimova Dilobar Nurkomil qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola banklarda buxgalteriya hisobining nazariy va amaliy jihatlarini  tahlil  qiladi.  Unda  bank  buxgalteriyasining  moliyaviy  barqarorlikni ta'minlash, iqtisodiy rivojlanishni qo'llab-quvvatlash va samarali boshqaruv qarorlarini qabul  qilishdagi  muhim  o'rni  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  bank  tizimida buxgalteriya  hisobining  shaffoflik  va  ishonchlilikni  oshirishdagi  ahamiyati  ko'rib chiqiladi.  Maqola  bank  sektorida  buxgalteriya  hisobi  standartlari  va  ularning iqtisodiyotga ta'sirini chuqur o'rganadi.