OILAVIY ZO‘RAVONLIKKA QARSHI QONUNLAR AMALDA ISHLAYAPTIMI? - Nurimbetova Aysanem, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola oilaviy zo‘ravonlikka qarshi kurashishga qaratilgan milliy qonunchilikning amaliy samaradorligini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Oilaviy  zo‘ravonlik  jamiyatning  jiddiy  muammosi  bo‘lib  qolayotgan  bir  sharoitda, mavjud  huquqiy  mexanizmlarning  real  hayotda  qanchalik  ishlayotganini  baholash muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot qonunlarning ijrosidagi mavjud kamchiliklar, ularni  qo‘llashdagi  qiyinchiliklar  hamda  erishilgan  ijobiy  natijalarni  kompleks o‘rganadi.  Maqola  qonunchilikni  takomillashtirish,  huquqni  qo‘llash  amaliyotini mustahkamlash  va  oilaviy  zo‘ravonlikka  qarshi  kurash  samaradorligini  oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflarni ilgari suradi.