YOSH VELOSPORTCHILARNING KUCH SIFATLARINI OSHIRISHDA MAXSUS MASHQLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Kadirov Dior, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada 12–14 yoshli velosportchilarning kuch jismoniy sifatlarini  rivojlantirishda  maxsus  mashqlar  majmuasidan  foydalanish  samaradorligi ilmiy  asosda  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  pedagogik  kuzatuv,  testlash  va matematik-statistik usullar orqali  yosh sportchilarning umumiy  va maxsus jismoniy tayyorgarligi  darajasi  o‘rganildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki,  maxsus  mashqlarni mashg‘ulot jarayoniga joriy etish kuch-chidamlilik ko‘rsatkichlarini sezilarli darajada oshiradi hamda musobaqa samaradorligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.