QISQA MASOFAGA YUGURUVCHILARNING YILLIK TAYYORGARLIK SIKLIDA TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISH - Abdullayev Nuriddin, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qisqa  masofaga  yuguruvchi  sportchilarning yillik  tayyorgarlik  siklida  texnik-taktik  tayyorgarligini  takomillashtirish  masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatuv, mashg‘ulot jarayonini tahlil qilish  va  testlash  usullaridan  foydalanildi.  Olingan  natijalar  shuni  ko‘rsatdiki, mashg‘ulot yuklamalarini ilmiy asosda rejalashtirish hamda texnik-taktik mashqlarni tizimli  qo‘llash  sportchilarning  tezlik  sifatlari,  yugurish  texnikasi  va  musobaqa natijalarini sezilarli darajada yaxshilaydi.