BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA MILLIY HARAKATLI O‘YINLARINING RO‘LI - Daribaev Amangeldi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  jismoniy sifatlarini rivojlantirishda milliy harakatli o‘yinlardan foydalanishning samaradorligi ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  davomida  pedagogik  kuzatuv,  testlash  va pedagogik eksperiment usullaridan foydalanildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, milliy harakatli o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilarning tezlik, epchillik va umumiy jismoniy  tayyorgarlik  ko‘rsatkichlarini  sezilarli  darajada  oshiradi  hamda  ularning darslarga bo‘lgan qiziqishini kuchaytiradi.