TA`LIM JARAYONIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH ASOSIDA TA`LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH TEXNOLOGIYASI - Jumaboyeva Komila Toxir qizi; Yaqubova Dinora Bahodirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  ta’lim  jarayonida  interfaol  metodlardan  foydalanish asosida ta’lim samaradorligini oshirish texnologiyasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi.  Zamonaviy  ta’lim  siyosatida  ta’lim  sifati  davlat  ta’lim  standartlari,  o‘quv dasturlari va ta’lim mazmunining belgilangan talablarga muvofiqligi bilan baholanishi, shuningdek  o‘quvchilarda  mustaqil  va  erkin  fikrlash  hamda  ijodiy  qobiliyatlarni rivojlantirish ustuvor vazifa sifatida ko‘rilishi qayd etilgan. Shu bois interfaol metodlar nafaqat darsni jonlantiruvchi usullar, balki ta’lim mazmunini o‘zlashtirish, o‘quvchi faolligini  kuchaytirish,  hamkorlikdagi  o‘rganishni  yo‘lga  qo‘yish  va  natijadorlikni oshirishga xizmat qiluvchi yaxlit pedagogik texnologiya sifatida baholanadi.