YANGI O’ZBEKISTON ISLOHOTLARI SHAROITIDA ALOHIDA EHTIYOJLI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASHDA MUSIQA TERAPIYASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Qoraboyeva Shoxista Shavkatullo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangi O’zbekiston islohotlari sharoitida alohida ehtiyojli, imkoniyati ma’lum darajada cheklangan o’quvchilar bilan ishlashda musiqa terapiyasining  pedagogik  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Prezident  Shavkat  Mirziyoyev tomonidan  ishlab  chiqilgan    Harakatlar  strategiyasi,  Taraqqiyot  strategiyasi  hamda “O‘zbekiston–2030”  dasturida  belgilangan  ta’lim  islohotlari  doirasida  inklyuziv ta’limni  rivojlantirish  masalalari  yoritiladi.  Musiqa  terapiyasining  o‘quvchilarning psixo-emotsional  holatiga  ta’siri,  ularning  ijtimoiy  moslashuvi  va  kommunikativ ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  ochib  beriladi.  Maqolada  musiqa terapiyasini ta’lim jarayoniga joriy etishning samarali metodlari va amaliy tavsiyalar keltiriladi.