INGLIZ TILI GRAMMATIK KOMPETENSIYASINI QANDAY SHAKLLANTIRISH - Alimboyeva Iqlima Hasanboyevna; Jabbarov Ikromjon Jumaniyozovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  ingliz  tili  grammatik  kompetensiyasini shakllantirishning nazariy asoslari, metodik tamoyillari va amaliy texnologiyalari tahlil qilinadi.  Grammatik  kompetensiya  til  o‘rganishning  tor  doiradagi  qoidalar  majmui emas,  balki  grammatik  shakllarni  to‘g‘ri,  mazmunli  va  vaziyatga  mos  qo‘llash qobiliyati  sifatida  talqin  qilinadi.  Zamonaviy  til  o‘qitish  nazariyasida  grammatik kompetensiya kommunikativ kompetensiyaning tarkibiy qismi bo‘lib, u pragmatik va sotsiolingvistik kompetensiyalar bilan uzviy bog‘liq holda shakllanadi.