BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA GEYMIFIKATSION YONDASHUV ASOSLARI - Sobirova Maxmudaxon Ne’matjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida  geymifikatsion yondashuvning  nazariy  asoslari,  pedagogik  imkoniyatlari  va  amaliy  qo‘llash mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonini  o‘yin  elementlari  orqali  tashkil etishning  o‘quvchilarning  motivatsiyasi,  kognitiv  faolligi  hamda  mustaqil  fikrlash ko‘nikmalariga  ta’siri  yoritiladi.  Shuningdek,  geymifikatsiyaning  psixologik-pedagogik omillari va samaradorlik shartlari ilmiy manbalar asosida asoslanadi.