PEDAGOG FAOLIYATIDA O‘QITUVCHI PSIXOLOGIYASINING NAZARIY VA AMALIY JIHATLARI - Shavkatbekova Tursunoy Ikromjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagog faoliyatida o‘qituvchi psixologiyasining nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  O‘qituvchi  shaxsining  psixologik xususiyatlari, kasbiy kompetentligi hamda pedagogik jarayondagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchining o‘quvchilar bilan samarali muloqot o‘rnatishi, psixologik  muhitni  boshqarish  va  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  roli  ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  o‘qituvchi  psixologiyasini  rivojlantirish  hamda pedagogik faoliyatni takomillashtirish uchun muhim ahamiyatga ega.=