TIBBIYOTDA LOTIN VA RUS TERMINLARINING QIYOSIY-TIPIOLOGIK TAHLILI - Pardayeva Rayhona Beknazar qizi; Xolmuradova Muhabbat Toshkenbayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tibbiyot  sohasida  qo‘llaniladigan  lotin  va  rus tillaridagi  terminlarning  o‘zaro  bog‘liqligi,  o‘xshashliklari  va  farqli  jihatlari  tahlil qilinadi. Tibbiy terminologiyaning shakllanishida lotin tilining fundamental roli hamda rus tili orqali kirib kelgan terminlarning klinik amaliyotdagi o‘rni qiyosiy o‘rganilgan. Tadqiqotda  anatomik,  farmatsevtik  va  klinik  terminlarning  etimologik  va  semantik xususiyatlari yoritib berilgan.