KIBERJINOYATLAR: ZAMONAVIY JAMIYAT UCHUN XAVF VA YECHIMLAR - Erkinjonov Hayitali (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  zamonaviy  jamiyatda  kiberjinoyatlarning  tobora ortib borayotgan xavfini va uning oqibatlarini atroflicha tahlil qiladi. Kiberhujumlar shaxslar,  tashkilotlar  va  davlatlar  uchun  jiddiy  moliyaviy,  axborot  va  ijtimoiy tahdidlarni  keltirib  chiqarmoqda.  Tadqiqot  kiberjinoyatlarning  turlari,  ularning rivojlanish  tendensiyalari  hamda  ularga  qarshi  kurashishning  huquqiy,  texnik  va tashkiliy  mexanizmlarini ko’rib chiqadi. Maqolada ushbu global muammoga qarshi samarali  yechimlar,  jumladan,  xalqaro  hamkorlik,  axborot  xavfsizligi  madaniyatini oshirish  va  innovatsion  texnologiyalarni  joriy  etish  zaruriyati  ta’kidlanadi. Kiberxavfsizlikni  ta’minlash  orqali  barqaror  va  xavfsiz  jamiyat  qurish  yo’llari muhokama qilinadi.