АНАЛИЗ СОСТОЯНИЯ ЗДОРОВЬЯ ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ, ПРОЖИВАЮЩИХ В УСЛОВИЯХ КРУПНОГО ПРОМЫШЛЕННОГО ГОРОДА - Ибодова Парвина; Урманова Л.Д (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада йирик саноатлашган шаҳар шароитида яшовчи болалар  ва  ўсмирлар  саломатлигининг  ҳолати  таҳлил  қилинган.  Тадқиқотда болалар организмининг атроф-муҳит омилларига юқори сезгирлиги, шунингдек, экологик,  ижтимоий  ва  таълим  муҳити  омилларининг  саломатликка  таъсири ўрганилган. Саноатлашган ҳудудларда касалланиш даражаси, унинг тузилиши ва  динамикаси  баҳоланган.  Шу  билан  бирга,  профилактик  чора-тадбирлар самарадорлиги ва соғлом турмуш тарзини шакллантиришнинг аҳамияти асослаб берилган.