SHAXSNING TEMPERAMENTI VA HARAKTERIDA RO'Y BERADIGAN O'ZGARISHLARNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Kamoliddinova Dilnura (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  temperament  va  xarakter  tushunchalari  shaxs psixologiyasi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Temperamentning emotsional-reaksion dinamikadagi o‘rni, xarakterning esa tarbiya va ijtimoiy tajriba asosida shakllanadigan barqaror munosabatlar tizimi ekanligi yoritiladi.