IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK VA MEHNAT XAVFSIZLIGINI BOSHQARISHNING YANGI YONDASHUVLARI - Abdurahmanova Azoda Djurayevna; Janburbayeva Banura Yesirkep qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida ekologik va mehnat xavfsizligini boshqarishning  zamonaviy  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Global  iqlim  o‘zgarishlari natijasida  yuzaga  kelayotgan  ekologik  tahdidlar,  ishlab  chiqarish  jarayonlariga  va xodimlar  salomatligiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek, maqolada xavfsizlikni boshqarishda innovatsion texnologiyalar, risklarni baholashning yangi  usullari  hamda  barqaror  rivojlanishga  yo‘naltirilgan  strategiyalar  ko‘rib chiqiladi. Muallif tomonidan ekologik muvozanatni saqlash va mehnat sharoitlarini yaxshilashga  qaratilgan  kompleks  yondashuvlar  taklif  etiladi.  Tadqiqot  natijalari amaliyotda qo‘llash uchun muhim ilmiy va metodik ahamiyatga ega.