TA’MINOT ZANJIRLARI (SUPPLY CHAIN) UZILISHINING IQTISODIY OQIBATLARI - Samiyev Mirkamol Amridin o'g'li; Abdurashidov Isomiddin Saloxiddin o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  ilmiy  maqolada  ta’minot  zanjirlari  uzilishining  global  va  milliy iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida logistika tizimidagi uzilishlar, pandemiya, geosiyosiy omillar va transport muammolarining ishlab chiqarish hajmi, narxlar darajasi, bandlik va savdo ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki,  ta’minot  zanjiridagi  nosozliklar  iqtisodiy  barqarorlikka  jiddiy  xavf tug‘diradi.  Shuningdek,  muammoni  kamaytirish  uchun  diversifikatsiya, raqamlashtirish  va  risklarni  boshqarish  mexanizmlarini  takomillashtirish  zarurligi asoslab berildi.