KRIPTOVALYUTALAR VA ULARNING IQTISODIY TABIATI - Samiyev Mirkamol Amridin o'g'li; Irgashev Akmal Asror oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kriptovalyutalarning iqtisodiy mohiyati, ularning zamonaviy moliya  tizimidagi  o‘rni  va  rivojlanish  tendensiyalari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  kriptovalyutalarning  pul  sifatidagi  funksiyalari,  investitsiya  vositasi sifatidagi  ahamiyati  hamda  blokcheyn  texnologiyasining  iqtisodiy  tizimga  ta’siri yoritiladi.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  kriptovalyutalar  zamonaviy  iqtisodiyotning muhim elementi sifatida shakllanib borayotganligi asoslab beriladi.