MULTIMEDIA VOSITALARI VA ULARNING DARS SAMARADORLIGINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Azimqulova Sevinch (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada multimedia vositalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni va ularning dars samaradorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Multimedia texnologiyalarining mazmuni, turlari hamda o‘quv jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu vositalardan foydalanishning afzallik va ayrim kamchiliklari ko‘rib chiqilgan.  Tadqiqot  natijasida  multimedia  vositalari  darsni  yanada  qiziqarli, ko‘rgazmali va samarali tashkil etishga xizmat qilishi asoslab berilgan.