KIBERXAVFSIZLIK MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Nizomidinova Bibixojar Sirojidin qizi; Orziqulova Z (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  axborotlashgan  jamiyatda kiberxavfsizlik muammolari, ularning kelib chiqish sabablari va global  miqyosdagi tahdidlari tahlil qilinadi. Shuningdek, kiberjinoyatchilik turlari, axborot tizimlarining zaifliklari hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha samarali yechimlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot  natijalariga  asoslanib,  davlat,  tashkilot  va  shaxs  darajasida  qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan xavfsizlik choralariga alohida e’tibor qaratilgan.