SUN’IY INTELLEKT ORQALI NEMIS TILI O‘QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - D.M. Raxmonqulova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda nemis tilini  o‘qitish  metodikasini  takomillashtirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda zamonaviy raqamli vositalar, adaptiv o‘qitish tizimlari hamda individual yondashuv asosida til o‘rganish samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Natijalar sun’iy intellekt  yordamida  o‘quvchilarning  til  kompetensiyalarini  rivojlantirishda  yuqori samaradorlikka erishish mumkinligini ko‘rsatadi.