GLOBALLASHUV SHAROITIDA IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Turg’unboyeva Nozima Muzaffar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  globallashuv  sharoitida  iqtisodiyotni  davlat miqyosida barqarorlashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Jumladan, jahon  iqtisodiyotida  yuz  berayotgan  inqirozli  holatlar,  investitsion  faollikning pasayishi, ishsizlik darajasining oshishi hamda valyuta tizimidagi nomutanosibliklar kabi  dolzarb  muammolar  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  iqtisodiy  barqarorlikni ta’minlashda davlat  siyosatining  roli,  xususan,  iqtisodiyotni  erkinlashtirish, xususiy sektorni  qo‘llab-quvvatlash  va  bozor  mexanizmlarini  rivojlantirish  masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.