КОРХОНАЛАР МОЛИЯВИЙ БАРҚАРОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Артыков Саламатдин Абдулла ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Жаҳон микёсида барча давлатларда корхоналар молиявий барқарорлигини таъминлаш  масаласи  ўта  долзарб  масалалардан  бири  ҳисобланади.  Чунки иқтисодиётнинг  ривожланишида  молиявий  барқарорлик  таъминланмаса, кўзланган мақсадга эришиш мураккаблашиб бораверади.  Ҳозирги  кунда  корхоналарнинг  молиявий  барқарорлигини таъминлашининг асосий омилларидан бири уларнинг мавжуд ишлаб чиқариш ва молиявий  ресурсларидан  самарали  фойдаланиш,  корхонада  молиявий ресурсларининг  миқдорий  ва  сифат  кўрсаткичлари  ўртасида  мутаносибликка эришишдан иборатдир.