ABDULLA QODIRIY O'TGAN KUNLAR ASARINI O'RGANISH - Isroilova Gullolaxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tgan kunlar” asarida ayollar obrazlari badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Asardagi asosiy ayol qahramonlarning xarakteri, ruhiy  dunyosi,  ijtimoiy  o‘rni  va  muhit  bilan  munosabati  o‘rganiladi.  Maqolada ayollarning mehribonlik, fidoyilik, sabr-toqat, ma’naviy poklik kabi fazilatlari orqali asardagi syujetning shakllanishi va dramatik qarama-qarshiliklarni qanday aks ettirishi ko‘rsatiladi.  Shu bilan birga, Qodiriy ayol obrazlari orqali jamiyatdagi ijtimoiy munosabatlar, urf-odat  va  qadriyatlar  tasvirini  ham  badiiy  vositalar  yordamida  ifodalashga erishganligi tahlil qilinadi.