QORIN TIFI VA PARATIF A, B QO‘ZQATUVCHILARI KELTIRIB CHIQARADIGAN KASALLIKLAR TAVSIFI, PROFILAKTIKASIVA LABORATORIYA TASHHISI. - Layloxon Qosimova Zafarjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anontatsiya: Ushbu ishda qorin tifi va paratif A, B kasalliklarining etiologiyasi, epidemiologiyasi,  patogenezi  va  klinik  kechishi  yoritilgan.  Shuningdek, kasalliklarning oldini olish choralari, jumladan, sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya qilish va vaksinalash masalalari ko‘rib chiqilgan. Laborator tashhis usullari, xususan bakteriologik,  serologik  va  molekulyar  tekshiruvlarning  ahamiyati  tahlil  qilingan. Mazkur ma’lumotlar kasalliklarni erta aniqlash, davolash va profilaktikasini samarali tashkil etishda muhim ahamiyat kasb etadi.