GLOBAL MUAMMOLAR VA ULARNING MAʼNAVIY HAYOTGA TAʼSIRI - Ne‘matov Shoxrux Sohibiddin o‘gli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  XXI  asr  insoniyatini  tashvishga  solayotgan global muammolar, ularning kelib chiqish sabablari va jamiyatning maʼnaviy hayotiga ko‘rsatayotgan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ekologik,  iqtisodiy,  axloqiy  va siyosiy  inqirozlarning  inson  ruhiyati  va  maʼnaviy  qadriyatlariga  bo‘lgan  salbiy oqibatlari yoritiladi. Maqolada insoniyat oldidagi umumjahon masalalarni hal etishda maʼnaviy yuksalish, bag‘rikenglik va axloqiy mas’uliyatning o‘rni asoslanadi.