TULYAREMIYA: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  tulyaremiya  kasalligining  kelib  chiqish  sabablari,  yuqish mexanizmlari, klinik belgilari hamda uning oldini olish choralari haqida so‘z yuritiladi. Tulyaremiya  inson  va  hayvonlar  uchun  xavfli  bo‘lgan  tabiiy  o‘choqli  infeksion kasalliklardan  biri  hisoblanadi.  Maqolada  kasallik  qo‘zg‘atuvchisi  Francisella tularensis bakteriyasi, uning tarqalish manbalari, yuqish yo‘llari, kasallikning kechish shakllari  hamda  profilaktik  tadbirlar  batafsil  yoritilgan.  Shuningdek,  aholi  orasida gigiyenik madaniyatni oshirish, kemiruvchilarni yo‘qotish va kasallik tarqalishining oldini olish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.