QORIN TIFI VA PARATIF: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qorin tifi va paratif kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi, yuqish  yo‘llari  hamda  profilaktika  choralari  yoritilgan.  Ushbu  infeksion  kasalliklar inson  organizmida  og‘ir  zaharlanish  va  ichak  tizimining  yallig‘lanish  holatlarini keltirib  chiqaradi.  Maqolada  kasalliklarning  tarqalish  sabablari,  klinik  belgilar, diagnostika  va  ularning  oldini  olish  bo‘yicha  sanitariya-gigiyena  tadbirlari  tahlil qilinadi. Maqsad – aholida ushbu kasalliklarga nisbatan tibbiy madaniyatni oshirish hamda ularning oldini olishda samarali chora-tadbirlarni ishlab chiqishdir.