QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI EKSPORT QILISHNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Saburov Jumanazar Saliyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini eksport qilishni rivojlantirishning iqtisodiy  asoslari  qishloq  xo‘jaligi  sohasida  raqobatbardoshlikni  oshirish,  xalqaro bozorlarda barqaror o‘rin egallash va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan muhim yo‘nalish  hisoblanadi.  Ushbu  mavzu  qishloq  xo‘jaligi  mahsulotlarining  eksport salohiyatini  oshirish  uchun  moliyaviy  resurslardan  samarali  foydalanish,  logistika tizimlarini takomillashtirish, sifat standartlarini oshirish va xalqaro savdo qoidalariga rioya  qilish  kabi  iqtisodiy  mexanizmlarni  o‘rganigan.  Shuningdek,  davlat-xususiy sheriklik,  innovatsion  texnologiyalarni  joriy  etish  va  eksport  bozorlarini diversifikatsiya  qilish  orqali  qishloq  xo‘jaligi  mahsulotlarining  global raqobatbardoshligini mustahkamlash strategiyalari tahlil qilingan.