“O‘ZBEKISTONDA IQTISODIY BARQARORLIK VA MAKROIQTISODIY BOSHQARUVI” - Abdurazzakov Diyorbek,; Egamberdiyev Xumoyun, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida iqtisodiy barqarorlik va makroiqtisodiy boshqaruvning rivojlanishiga doir tahlil va tavsiyalar keltirilgan. O‘zbekistonning  so‘nggi  yillarda  amalga  oshirilgan  iqtisodiy  islohotlari  va  ulkan o‘zgarishlar jarayonida iqtisodiy barqarorlikni saqlab qolishning asosiy mexanizmlari va davlat tomonidan olib borilgan makroiqtisodiy siyosatning samaralari o‘rganilgan. Tadqiqotda  inflyatsiya  darajasi,  davlat  byudjeti  taqchilligi,  investitsion  muhitni yaxshilash,  iqtisodiy  tarmoqlarning  diversifikatsiyasi  kabi  muhim  omillar  taqdim etilgan.  O‘zbekistonda  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashda  yuzaga  kelayotgan muammolar,  ularni  hal  etish  uchun  taklif  etilgan  strategiyalar  va  siyosatlar  hamda 2025-yilga mo‘ljallangan yangi iqtisodiy islohotlar haqida batafsil ma’lumot berilgan.