BANDLIKNI TARTIBGA SOLISHDA IJTIMOIY SHERIKLIKNING O'RNI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  tezisda  O'zbekistonda  bandlikni  tartibga  solishda ijtimoiy  sheriklikning  o'rni  tahlil  qilinadi.  Ijtimoiy  sheriklik  —  bu  davlat,  ish beruvchilar,  xodimlar  va  fuqarolik  jamiyatining  o'zaro  hamkorligi  orqali  bandlikni ta'minlash  va  mehnat  bozorini  barqarorlashtirishning  samarali  usulidir.  Bandlikni tartibga  solishning  samaradorligini  oshirishda  ijtimoiy  sheriklikning  roli  o'sib bormoqda,  chunki  u  har  bir  tomonning  resurslari  va  imkoniyatlarini  birlashtirib, muammolarni  birgalikda  hal  qilishga  imkon  yaratadi.  Tezisda  davlatning  bandlik siyosatidagi  o'rni,  ish  beruvchilarning  mas'uliyati  va  fuqarolik  jamiyatining  faol ishtiroki  o'rganilgan.  Shuningdek,  O'zbekistonda  bandlikni  ta'minlashdagi  ijtimoiy sheriklik mexanizmlarining rivojlanishi tahlil qilinadi, mavjud muammolar va ularga qarshi  tavsiyalar  taklif  etiladi.  Natijada,  ijtimoiy  sheriklikni  kengaytirish  orqali O'zbekistonda  bandlikni  ta'minlash  va  ijtimoiy  barqarorlikni  mustahkamlash mumkinligi ko'rsatilgan.